facebook youtube
sk | en | de | hu

Vándorkiállítás a pocok életéről

Interaktív vándorkiállítás kikölcsönzését kínáljuk. A kiállítás egy ritka kisemlősről - az északi pocok mehelyi alfajáról szól. Ez az apró rágcsáló hazánk területén él mint a jégkorszak egyik utolsó maradványa. Az alfaj ma már elszigetelten csupán a Duna menti alföld mocsaras területein található meg. Védelmével jelenleg az "Északi pocok mehelyi alfajának védelme" elnevezésű nemzetközi projekt foglalkozik. A projekt vezetését egyesületünk végzi. Legfőbb célunk a pocok élőhelyeinek revitalizációja által bebiztosítani az alfaj fennmaradását.

    

A kiállítás kiváló segédeszköze a környezet- és természetvédelmi nevelésnek alap és középiskolás diákok számára. Egy hatalmas pocoküreget imitáló helyiségből áll, ahol található panoráma mozi kisfilm vetítésére és videó-laboratórium bagolyköpet analízisre. A kiállítás része több interaktív, különböző érzékszervet igénybe vevő attrakció. Van itt tápláléklánc-modell, valamint mágneses táblák rendszere is.

A kiállítás kölcsönzése ingyenes, a szállítást és az összeállítást bebiztosítjuk. Az expozíció felállításához nagyobb méretű (legalább 7 x 7 m), zárható helyiség szükséges. A kölcsönzés legrövidebb időtartama 6 hét, illetve megegyezés alapján. A kiállításról részletes információt felkérésre nyújtunk.

Kapcsolat: levakova@broz.sk

Fényképek a kiállításról itt találhatók.